Иво Прокопиев посочи причината, заради която се е стигнало до войната

...
Иво Прокопиев посочи причината, заради която се е стигнало до войната
Коментари Харесай

Прокопиев: Ако нямаше „Северен поток“ и „Южен поток“ през България, войната в Украйна нямаше да е възможна

Иво Прокопиев уточни повода, поради която се е стигнало до войната в Украйна.

Една от най-грубите неточности на Европа, е че от взаимна взаимозависимост с Русия за газовите доставки през Украйна стигна до състояние кранчето да е Москва, която да дефинира дали ще пуска или ще стопира газа по различните си трасета и в този момент може да атакува Украйна. Това разяснява в студиото на „ Тази събота “ по bTV бизнесменът Иво Прокопиев.

„ Ако нямаше „ Северен поток “ и „ Южен поток “ през България (както той дефинира „ Балкански поток “ – б.р.), войната в Украйна нямаше да е допустима “, акцентира той.

По думите му газопроводът през България само транзитира съветски газ към Централна Европа и не може да помогне на нашата страна по никакъв метод за доставки от различен източник.

Прокопиев сложи протичащото се в подтекста на проект, който Москва следва най-малко от десетилетие, само че и който доста е бил улеснен през последните месеци.

„ Русия е доста готова стопански да води война, това е извънредно скъпа интервенция. Тя е доста подготвена за войната поради енергийната рецесия и скока на енергийните запаси, има парите да води война и е подготвена на наказания “, добави още той.

По отношение на самата Украйна, предприемачът и издател на „ Капитал “ означи, че тя е „ извънредно корумпирана страна “, която поради това не е направила геополитическите стъпки, с цел да не бъде допустимо да бъде брутално нападната.

Трябва да сме подготвени за преустановяване на доставките на всякаква сила

Според Прокопиев у нас от времето на КТБ насам е почнало налагането на сходен „ модел на завладяването на страната “ и офанзивите против него са почнали с първите журналистически следствия за преплитането на пари и власт в интерес, успореден на публичния.

„ Движение за права и свободи се включи много интензивно в проекта за дестабилизиране на страната. Под натиска на Движение за права и свободи регулаторът искаше да одобри едни цени, с които безусловно да провокира рецесия в енергетиката и да извади хората на улицата януари и февруари – не стана, тъй като имаше мораториум “, разяснява още Иво Прокопиев, написа Novini.bg.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР